Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    2

    Exclamation Ad Blocker is not blocking any ads

    Running HP GT7725 2.3Ghz Dual Core AMD Turion 2G RAM / 3 x 1G NIC / 6G MD. I have been running Ad blocker successfully for a couple of years on this hardware. However, with this latest version it doesn't appear to be working at all. I have uninstalled and reinstalled from the GUI and command-line. All with no success. I'm am running this in transparent bridge mode with no other features installed. Clients get DHCP from Edgerouter that directs them to Untangle for DNS resolution. Anyone have any ideas on what may be happening?

  2. #2
    Untangler jcoffin's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lake Tahoe
    Posts
    9,804

    Default

    Ad blocker works by blocking HTTP session, not by DNS resolution. Do you see events in the Ad blocker events? If not, then traffic is not going through the Untangle. Also HTTPS sessions are not scanned by Ad Blocker.
    Attention: Support and help on the Untangle Forums is provided by
    volunteers and community members like yourself.
    If you need Untangle support please call or email support@untangle.com

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by jcoffin View Post
    Ad blocker works by blocking HTTP session, not by DNS resolution. Do you see events in the Ad blocker events? If not, then traffic is not going through the Untangle. Also HTTPS sessions are not scanned by Ad Blocker.
    Understood. I am currently not seeing any Ad Blocker events in the reports. However, I just enabled the reports. On the rack display. I see 41000 pages scanned, 637 ads blocked, 6587 pages passed.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO 3.6.0 PL2