Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    3

    Default 9.2.1 crashing every few weeks

    I recently installed Untangle 9.2 as our primary internet gateway replacing pfSense. The installation is running under KVM on a CentOS 5.6 host. I've also run the upgrade to 9.2.1.

    The problem I am having is that the Untangle VM is crashing every few weeks, as in completely non-responsive. I have to destroy the VM instance and restart it.

    There are no obvious messages in the logs as far as I can tell. I'm using virtio NICs. Any ideas?

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    1

    Default Untangle on KVM

    @beta123
    I'd like to build a setup like yours. Did you ever resolve this issue?
    If not, what kind of setup did you resort to?

  3. #3
    Master Untangler
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Auburn, NY
    Posts
    438

    Default

    I always used the e1000 NIC drivers and never had any issues.

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    3

    Default

    Sorry for the slow response. I hadn't subscribed to my own post.

    Anyway, after disabling reports Untangle hasn't crashed since. I have 9.2.1 running on ESXi 4.0 (with reports disabled) and that also works well.

  5. #5
    Untangle Ninja sky-knight's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    25,095

    Default

    That indicates your virtual environment is running low on IOPS to its storage. The reports engine when it generates reports creates a TON of drive IO. It will get as busy as an Exchange server for 30min while it sorts out the reports data then it calms down again.
    Rob Sandling, BS:SWE, MCP
    NexgenAppliances.com
    Phone: 866-794-8879 x201
    Email: support@nexgenappliances.com

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO 3.6.0 PL2