Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 50
  1. #1
    Master Untangler Kyawa's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Maryland
    Posts
    575

    Default "Server load is very high"

    I have been getting emails every night for the past week between 2:30 and 5AM. Is there a log I can review? Thanks

    Edit: 16.5.0

    Here's my old thread. I have done the x64 upgrade. https://forums.untangle.com/hardware...ry-high-2.html

  2. #2
    Master Untangler Kyawa's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Maryland
    Posts
    575

    Default

    Looking at current memory, I'm using 2.5 of 4. I upgraded a while ago from 2 to 4. Imagine if I didn't. Are the newer versions using more memory?

  3. #3
    Master Untangler Kyawa's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Maryland
    Posts
    575

    Default

    Current Server Load 0.4

  4. #4
    Untangler
    Join Date
    May 2008
    Posts
    572

    Default

    Is it using a lot of swap? If it was mine I would take a backup and do a clean install. I didn't read your other thread so maybe you did already.

    On my system 16.5 seems to be using less memory. 2.4 of 8GB.

  5. #5
    Untangler
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    46

    Default

    I am at 16.5.1

    What does your Dashboard say?

  6. #6
    Master Untangler Kyawa's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Maryland
    Posts
    575

    Default

    Quote Originally Posted by donhwyo View Post
    Is it using a lot of swap? If it was mine I would take a backup and do a clean install. I didn't read your other thread so maybe you did already.

    On my system 16.5 seems to be using less memory. 2.4 of 8GB.
    I did the upgrade not too long ago. We're using about the same amount of memory.

  7. #7
    Untangle Ninja jcoehoorn's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    York, NE
    Posts
    1,948

    Default

    Giving the timing of those messages, I'd say the culprit is daily report generation, and there's (probably) not much to worry about.
    Kyawa likes this.
    Five time Microsoft ASP.Net MVP managing a Lenovo RD330 / E5-2420 / 16GB with Untangle 16.5 to protect a 1Gbps fiber link for ~450 residential college students and associated staff and faculty

  8. #8
    Untangler
    Join Date
    May 2008
    Posts
    572

    Default

    Not sure when you upgraded the memory. If it was after installing then swap and probably other settings are probably still setup for 2GB.

  9. #9
    Master Untangler Kyawa's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Maryland
    Posts
    575

    Default

    Quote Originally Posted by donhwyo View Post
    Not sure when you upgraded the memory. If it was after installing then swap and probably other settings are probably still setup for 2GB.
    Thanks. I upgraded the memory a while ago. What other settings? The unit is definitely acknowledging the 4G.

  10. #10
    Master Untangler Kyawa's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Maryland
    Posts
    575

    Default

    How do I drill down on the graph here?
    ServerLoad041922.png

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO 3.6.0 PL2