Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1
    Master Untangler
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Austria
    Posts
    185

    Default Can not reach Untangle via Browser

    Installed Untangle on an new machine (Intel Core 2 Duo E7500, 2x 2.93GHz, 4GB RAM, 160 GB disk). Wokred fine for a couple of days. Now I can not connect to Untangle via Browser. I can reach the console. On the machine it says "Your last Iceweasel session closed unexpectedly. You can restore thte tabs and windows ...." But that does not work.
    It seems to work fine wit mail scanner , openvpn etc. but wehn I can not open the browser I can not change any settings.
    Any idea what can help except a new installation?
    thanks MIB

  2. #2
    Master Untangler Big D's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    719

    Default

    sounds like apache died on you

    try from cli/console/ssh:
    Code:
    /etc/init.d/apache2 restart
    If the untangle-vm died then filtering/scanning features would have died too.
    The beatings shall continue until morale improves!

  3. #3
    Master Untangler
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Austria
    Posts
    185

    Default

    I tried it now from remote - this appears in the console

    ~ # /etc/init.d/apache2 restart [root @ wevum]
    * Restarting web server apache2 ... waiting .. [ OK ]

    but the browser is not working

  4. #4
    Master Untangler
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Austria
    Posts
    185

    Default

    No more ideas?

  5. #5
    Untangler jcoffin's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lake Tahoe
    Posts
    9,661

    Default

    take a look at /var/log/apache/error.log. Please post if there is an error.

  6. #6
    Master Untangler
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Austria
    Posts
    185

    Default

    I got my first report from this machine today:
    all pages empty

    this is the error log from /var/log/apache2

    [Thu Feb 03 21:20:15 2011] [warn] No JkShmFile defined in httpd.conf. Using default /var/log/apache2/jk-runtime-status
    [Thu Feb 03 21:20:15 2011] [warn] RSA server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?)
    [Thu Feb 03 21:20:15 2011] [warn] RSA server certificate CommonName (CN) `router.example.com' does NOT match server name!?
    [Thu Feb 03 21:20:15 2011] [warn] RSA server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?)
    [Thu Feb 03 21:20:15 2011] [warn] RSA server certificate CommonName (CN) `router.example.com' does NOT match server name!?
    [Thu Feb 03 21:20:15 2011] [warn] No JkShmFile defined in httpd.conf. Using default /var/log/apache2/jk-runtime-status
    [Thu Feb 03 21:20:15 2011] [notice] mod_python: Creating 8 session mutexes based on 6 max processes and 25 max threads.
    [Thu Feb 03 21:20:15 2011] [notice] mod_python: using mutex_directory /tmp
    [Thu Feb 03 21:20:15 2011] [warn] RSA server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?)
    [Thu Feb 03 21:20:15 2011] [warn] RSA server certificate CommonName (CN) `router.example.com' does NOT match server name!?
    [Thu Feb 03 21:20:15 2011] [warn] RSA server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?)
    [Thu Feb 03 21:20:15 2011] [warn] RSA server certificate CommonName (CN) `router.example.com' does NOT match server name!?
    [Thu Feb 03 21:20:15 2011] [notice] Apache/2.2.9 (Debian) mod_jk/1.2.26 mod_python/3.3.1 Python/2.5.2 mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8o configured -- resuming normal operations

  7. #7
    Master Untangler Big D's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    719

    Default

    Was a certificate generated or installed to UT recently?
    The beatings shall continue until morale improves!

  8. #8
    Master Untangler
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Austria
    Posts
    185

    Default

    No except the one you need for openvpn

  9. #9
    Master Untangler
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Austria
    Posts
    185

    Default

    no

  10. #10
    Untangler jcoffin's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lake Tahoe
    Posts
    9,661

    Default

    From the remote browser, does both http and http show blank?

    Do you have any port 80 or 443 forwarding?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO 3.6.0 PL2