Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 77
  1. #11
    Master Untangler dmor's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    686

    Default

    Quote Originally Posted by jcoffin View Post
    Thanks. What was the parent of the VLAN?
    Eth3
    Eth3 happens to be the WAN interface it was being bridged to.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. #12
    Untangler jcoffin's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lake Tahoe
    Posts
    9,655

    Default

    Quote Originally Posted by dmor View Post
    Eth3
    Eth3 happens to be the WAN interface it was being bridged to.
    Wait how can you have the Interface parent the same as it is bridged to? That is a loop.

    bridged-vlan.jpg
    Attention: Support and help on the Untangle Forums is provided by
    volunteers and community members like yourself.
    If you need Untangle support please call or email support@untangle.com

  3. #13
    Master Untangler dmor's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    686

    Default

    Quote Originally Posted by jcoffin View Post
    Wait how can you have the Interface parent the same as it is bridged to? That is a loop.

    bridged-vlan.jpg
    Tagged VLAN interface is a bridge to *untagged* parent physical interface.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #14
    Master Untangler dmor's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    686

    Default

    Quote Originally Posted by dmor View Post
    Tagged VLAN interface is a bridge to *untagged* parent physical interface.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    So logically it is 2 separate interfaces, and thus a valid bridge.

    Has worked great through multiple iterations of untangle upgrades.

    This bridge is actually the DMZ where the customer's phone system has its public IP used to communicate with their SIP trunk provider.

    Every phone call passes across that bridge and it works great.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  5. #15
    Untanglit tizigman's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Santa Barbara
    Posts
    19

    Default

    Yup. I have another thread on this already. Support notified me that there will be a patch to fix this. I don't have an ETA.
    Don't change anything just bypass your untangle for the mean time.

  6. #16
    Master Untangler dmor's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    686

    Default

    Quote Originally Posted by tizigman View Post
    Yup. I have another thread on this already. Support notified me that there will be a patch to fix this. I don't have an ETA.
    Don't change anything just bypass your untangle for the mean time.
    So bypassing the traffic did in fact fix your traffic flow problems?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  7. #17
    Untanglit tizigman's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Santa Barbara
    Posts
    19

    Default

    Sorry, bypassing as in going from your router straight to the switch. I left one cable active on the untangle so I can reach it when the update is available.
    Just a FYI that I did a complete re-install of untangle and config from scratch in hopes of getting it to work but was in the same place after the 14 upgrade.
    I'm kicking myself now upgrading so quickly to 14. I usually wait 3 months before moving to a new version of anything.

  8. #18
    Untanglit
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    25

    Default

    Same problem for me too. My VLANS stopped working after upgrading to v14.0. I'm also running untangle in transparent bridged mode.

  9. #19
    Master Untangler dmor's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    686

    Default

    Quote Originally Posted by tizigman View Post
    I'm kicking myself now upgrading so quickly to 14. I usually wait 3 months before moving to a new version of anything.
    Same here. The past few years of releases of Untangle upgrades have all gone so perfectly, that I think we let our guard down on this one. Still I think Untangle should have stopped letting it install to any new boxes as soon as they first became aware of this 3-4 days ago.

  10. #20
    Untangle Ninja sky-knight's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    26,491

    Default

    Quote Originally Posted by dmor View Post
    Same here. The past few years of releases of Untangle upgrades have all gone so perfectly, that I think we let our guard down on this one. Still I think Untangle should have stopped letting it install to any new boxes as soon as they first became aware of this 3-4 days ago.
    They probably did, that's why major new releases take months to roll out. Anyone suffering from this bug, have you selected the new kernel yet? Because if you're still on the old kernel, that's a reboot and see... it might just break it loose.
    Rob Sandling, BS:SWE, MCP
    NexgenAppliances.com
    Phone: 866-794-8879 x201
    Email: support@nexgenappliances.com

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO 3.6.0 PL2