Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Untangler
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    90

    Default openvpn using a specific WAN

    Hi All,

    I have a problem that I can't figure out.
    UT box with 2 WAN (and of course wan balancer and WAN failover apps)
    WAN0 is the main one
    WAN1 is the backup one (in case WAN0 is down)
    I'd like to make sure that openvpn clients always use WAN0 (and if it's down I don't care, they will wait lol).
    I tried to deploy from scratch open vpn with UT having only WAN0 configured, but for some reason, after I add WAN1, some clients are using that for connecting...
    how can I fix this to force openvpn clients to ALWAYS use WAN0 ??

    thanks !!

  2. #2
    Untangler jcoffin's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Sunnyvale, CA
    Posts
    7,932

    Default

    In /admin/index.do#config/network/hostname select "Use IP address from External interface". OpenVPN config will have the IP address of the first WAN.
    Attention: Support and help on the Untangle Forums is provided by
    volunteers and community members like yourself.
    If you need Untangle support please call or email support@untangle.com

  3. #3
    Untangler
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    90

    Default

    I m such a nooooooob... sorry...

    Thank you !!

  4. #4
    Untangler jcoffin's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Sunnyvale, CA
    Posts
    7,932

    Default

    Honestly, glad to help.
    Attention: Support and help on the Untangle Forums is provided by
    volunteers and community members like yourself.
    If you need Untangle support please call or email support@untangle.com

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    5

    Default

    use IP address from external interface,first wan will have config IP address.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO 3.6.0 PL2