Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Master Untangler
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    102

    Default OpenVPN disconnects all users on config save

    Dear All,
    When add new user to openVPN / changing route / or any config

    when you press save, all users are disconnected (from OpenVPN clinet), seems Untangle send session terminate
    Maybe to update routes on change?

    I saw previously that version 15.1 was going to have update which allowed save without disconnect

    Does any one have any info regarding this?

    Thanks

  2. #2
    Untangler jcoffin's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Sunnyvale, CA
    Posts
    8,842

    Default

    Previous to v15.1, creating or modifying clients will restart OpenVPN which disconnects the clients. The clients will reconnect automatically. On v15.1, new clients which are individual not network will not restart OpenVPN allowing clients to stay connected.
    Attention: Support and help on the Untangle Forums is provided by
    volunteers and community members like yourself.
    If you need Untangle support please call or email support@untangle.com

  3. #3
    Master Untangler
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    102

    Default

    Dear Jcoffin,
    Just updated box to 15.1 as a test.

    1) Created OpenVPN client 1
    2) Created OpenVPN client 2

    Connected them from 2 different laptops and 4G ...

    Went to UT box, Created OpenVPN client 3(new one), click save

    OpenVPN client 1 - disconnected / reconnected
    OpenVPN client 2 - disconnected / reconnected

    The same way as 15.0

    Please can you confirm you have the same behavior?
    (maybe i need a clean 15.1 install ?)
    Thanks
    Last edited by boris.minakov; 06-25-2020 at 06:13 AM.

  4. #4
    Untangle Ninja
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1,268

    Default

    Quote Originally Posted by boris.minakov View Post
    Dear Jcoffin,
    Just updated box to 15.1 as a test.

    1) Created OpenVPN client 1
    2) Created OpenVPN client 2

    Connected them from 2 different laptops and 4G ...

    Went to UT box, Created OpenVPN client 3(new one), click save

    OpenVPN client 1 - disconnected / reconnected
    OpenVPN client 2 - disconnected / reconnected

    The same way as 15.0

    Please can you confirm you have the same behavior?
    (maybe i need a clean 15.1 install ?)
    Thanks
    Confirmed. I connected via OpenVPN, added a new individual client and clicked "Save" and immediately lost my connection.
    Pings:
    Code:
    Reply from 192.168.27.254: bytes=32 time=24ms TTL=64
    Reply from 192.168.27.254: bytes=32 time=23ms TTL=64
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Request timed out.
    Reply from 192.168.27.254: bytes=32 time=26ms TTL=64
    Reply from 192.168.27.254: bytes=32 time=26ms TTL=64
    OpenVPN Log:
    Code:
    Thu Jun 25 12:48:51 2020 OpenVPN 2.4.7 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [PKCS11] [AEAD] built on Feb 21 2019
    Thu Jun 25 12:48:51 2020 Windows version 6.2 (Windows 8 or greater) 64bit
    Thu Jun 25 12:48:51 2020 library versions: OpenSSL 1.1.0j  20 Nov 2018, LZO 2.10
    Thu Jun 25 12:48:51 2020 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]207.140.242.78:1194
    Thu Jun 25 12:48:51 2020 UDP link local: (not bound)
    Thu Jun 25 12:48:51 2020 UDP link remote: [AF_INET]207.140.242.78:1194
    Thu Jun 25 12:48:52 2020 [server] Peer Connection Initiated with [AF_INET]207.140.242.78:1194
    Thu Jun 25 12:48:53 2020 open_tun
    Thu Jun 25 12:48:53 2020 TAP-WIN32 device [Local Area Connection] opened: \\.\Global\{DE266DA5-7D68-4921-B426-6F375B61DD73}.tap
    Thu Jun 25 12:48:53 2020 Notified TAP-Windows driver to set a DHCP IP/netmask of 172.16.157.6/255.255.255.252 on interface {DE266DA5-7D68-4921-B426-6F375B61DD73} [DHCP-serv: 172.16.157.5, lease-time: 31536000]
    Thu Jun 25 12:48:53 2020 Successful ARP Flush on interface [27] {DE266DA5-7D68-4921-B426-6F375B61DD73}
    Thu Jun 25 12:48:59 2020 WARNING: this configuration may cache passwords in memory -- use the auth-nocache option to prevent this
    Thu Jun 25 12:48:59 2020 Initialization Sequence Completed
    ---this is where I added & saved a new connection---
    Thu Jun 25 12:49:48 2020 read UDP: Unknown error (code=10054)
    Thu Jun 25 12:50:48 2020 [server] Inactivity timeout (--ping-restart), restarting
    Thu Jun 25 12:50:48 2020 SIGUSR1[soft,ping-restart] received, process restarting
    Thu Jun 25 12:50:53 2020 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]207.140.242.78:1194
    Thu Jun 25 12:50:53 2020 UDP link local: (not bound)
    Thu Jun 25 12:50:53 2020 UDP link remote: [AF_INET]207.140.242.78:1194
    Thu Jun 25 12:50:53 2020 [server] Peer Connection Initiated with [AF_INET]207.140.242.78:1194
    Thu Jun 25 12:50:54 2020 Preserving previous TUN/TAP instance: Local Area Connection
    Thu Jun 25 12:50:54 2020 Initialization Sequence Completed

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO 3.6.0 PL2