Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19
  1. #11
    Untangler jcoffin's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Sunnyvale, CA
    Posts
    9,728

    Default

    Looking at the Unknown in Web Category, it appears the Web Filter lookup is failing.
    Attention: Support and help on the Untangle Forums is provided by
    volunteers and community members like yourself.
    If you need Untangle support please call or email support@untangle.com

  2. #12
    Master Untangler
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    208

    Default

    Quote Originally Posted by jcoffin View Post
    Looking at the Unknown in Web Category, it appears the Web Filter lookup is failing.

    Cool, thanks!!!

  3. #13
    Master Untangler
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    208

    Default

    Any thoughts on what I can do about this or is it something that only you guys can fix?

  4. #14
    Untangler jcoffin's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Sunnyvale, CA
    Posts
    9,728

    Default

    Look in the Web Filter log in /var/log/uvm/app-<web filter instance #>.log for query warnings. It means something between you and brightcloud servers is blocking or redirecting queries.
    Attention: Support and help on the Untangle Forums is provided by
    volunteers and community members like yourself.
    If you need Untangle support please call or email support@untangle.com

  5. #15
    Master Untangler
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    208

    Default

    Quote Originally Posted by jcoffin View Post
    Look in the Web Filter log in /var/log/uvm/app-<web filter instance #>.log for query warnings. It means something between you and brightcloud servers is blocking or redirecting queries.
    The categories do resolve but not after you try changing reports after the error. If you F5 the page they all come back until the next time the error occurs.

    I've been looking at it seems to be app-8.log that I need? Is there a way to find the <web filter instance #> that I can use as I'm not positive I have the right file.

    Dec 27 12:50:14 localhost app-8: [EventWriterImpl] <> INFO forceFlush() complete.
    Dec 27 12:50:14 localhost app-8: [ReportEntry] <> INFO endDate not specified, using now plus 1 min: '2019-12-27 12:51:14'
    Dec 27 12:50:14 localhost app-8: [ReportsManagerImpl] <> INFO Getting Events for : (Web Filter) Blocked Web Events
    Dec 27 12:50:14 localhost app-8: [ReportsManagerImpl] <> INFO Statement : SELECT * FROM reports.http_events WHERE time_stamp >= '2019-12-27 00:00:00' and time_stamp <= '2019-12-27 12:51:14' and web_filter_blocked is TRUE ORDER BY time_stamp DESC LIMIT 1000
    Dec 27 12:50:14 localhost app-8: [ReportsManagerImpl] <> INFO Query Time : 166 ms
    Dec 27 12:50:24 localhost app-8: [EventWriterImpl] <> INFO persist(): EventStats 30 events, 7 statements [ 14 ms] [ 2143 event/s] [ 0.47 avg] [ 9s delay] [ 0 pending]
    Dec 27 12:50:24 localhost app-8: [EventWriterImpl] <> INFO persist(): EventMap InterfaceStatEvent[9,2ms,0.22avg] ApplicationControlLogEvent[7,4ms,0.57avg] SessionStatsEvent[7,4ms,0.57avg] WanFailoverTestEvent[2,0ms,0.00avg] HostTableEvent[2,1ms,0.50avg] OpenVpnStatusEvent[2,1ms,0.50avg] TunnelVpnStatusEvent[1,2ms,2.00avg]
    Dec 27 12:50:32 localhost app-8: [ReportsApp] <> INFO forceFlush() ...
    Dec 27 12:50:32 localhost app-8: [EventWriterImpl] <> INFO forceFlush() ...
    Dec 27 12:50:32 localhost app-8: [EventWriterImpl] <> INFO persist(): EventStats 49 events, 14 statements [ 20 ms] [ 2450 event/s] [ 0.41 avg] [ 6s delay] [ 0 pending]
    Dec 27 12:50:32 localhost app-8: [EventWriterImpl] <> INFO persist(): EventMap SessionStatsEvent[14,4ms,0.29avg] ApplicationControlLogEvent[13,5ms,0.38avg] InterfaceStatEvent[9,1ms,0.11avg] WanFailoverTestEvent[2,0ms,0.00avg] FirewallEvent[2,2ms,1.00avg] SessionEvent[2,2ms,1.00avg] HttpRequestEvent[1,1ms,1.00avg] HostTableEvent[1,1ms,1.00avg] SessionNatEvent[1,0ms,0.00avg] SystemStatEvent[1,1ms,1.00avg] WebFilterEvent[1,1ms,1.00avg] OpenVpnStatusEvent[1,0ms,0.00avg] PrioritizeEvent[1,1ms,1.00avg]
    Dec 27 12:50:32 localhost app-8: [EventWriterImpl] <> INFO forceFlush() complete.
    Dec 27 12:50:32 localhost app-8: [ReportEntry] <> INFO endDate not specified, using now plus 1 min: '2019-12-27 12:51:32'
    Dec 27 12:50:32 localhost app-8: [ReportsManagerImpl] <> INFO Getting Events for : (Web Filter) Flagged Web Events
    Dec 27 12:50:32 localhost app-8: [ReportsManagerImpl] <> INFO Statement : SELECT * FROM reports.http_events WHERE time_stamp >= '2019-12-27 00:00:00' and time_stamp <= '2019-12-27 12:51:32' and web_filter_flagged is TRUE ORDER BY time_stamp DESC LIMIT 1000
    Dec 27 12:50:32 localhost app-8: [ReportsManagerImpl] <> INFO Query Time : 173 ms

  6. #16
    Untangler jcoffin's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Sunnyvale, CA
    Posts
    9,728

    Default

    Code:
    [root @ gatewayhm] ~ # ucli instances
    42      web-filter              RUNNING         Default Rack
    9       virus-blocker           RUNNING         Default Rack
    12      virus-blocker-lite      RUNNING         Default Rack
    11      bandwidth-control       RUNNING         Default Rack
    13      ssl-inspector           INITIALIZED     Default Rack
    24      application-control     RUNNING         Default Rack
    14      firewall                RUNNING         Default Rack
    50      ssl-inspector           INITIALIZED     Mobile Devices
    46      captive-portal          INITIALIZED     Mobile Devices
    29      firewall                RUNNING         No Filter
    116     web-filter              RUNNING         SSL Inspection2
    51      ssl-inspector           INITIALIZED     SSL Inspection2
    33      captive-portal          INITIALIZED     SSL Inspection2
    2       ftp                     RUNNING         Service
    8       http                    RUNNING         Service
    4       license                 RUNNING         Service
    1       router                  RUNNING         Service
    3       shield                  RUNNING         Service
    10      smtp                    RUNNING         Service
    5       reports                 RUNNING         Service
    19      policy-manager          RUNNING         Service
    49      directory-connector     RUNNING         Service
    53      wan-failover            RUNNING         Service
    106     openvpn                 RUNNING         Service
    111     tunnel-vpn              RUNNING         Service
    115     intrusion-prevention    RUNNING         Service
    16      configuration-backup    RUNNING         Service
    22      branding-manager        RUNNING         Service
    21      live-support            RUNNING         Service
    Attention: Support and help on the Untangle Forums is provided by
    volunteers and community members like yourself.
    If you need Untangle support please call or email support@untangle.com

  7. #17
    Master Untangler
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    208

    Default

    Thanks!

    This is what I get when I run that command.

    Code:
    [root @ 5018D-FN8T] ~ # ucli instances
    10      web-filter              RUNNING         Default
    39      virus-blocker           RUNNING         Default
    45      virus-blocker-lite      RUNNING         Default
    9       bandwidth-control       RUNNING         Default
    14      application-control     RUNNING         Default
    5       captive-portal          RUNNING         Default
    7       firewall                RUNNING         Default
    26      ad-blocker              RUNNING         Default
    60      bandwidth-control       RUNNING         Guest
    62      bandwidth-control       RUNNING         IoT
    50      web-filter              RUNNING         Kid
    61      bandwidth-control       RUNNING         Kid
    70      application-control     RUNNING         Kid
    78      bandwidth-control       RUNNING         Lab
    52      firewall                RUNNING         No Internet
    3       ftp                     RUNNING         Service
    6       http                    RUNNING         Service
    1       license                 RUNNING         Service
    2       router                  RUNNING         Service
    4       shield                  RUNNING         Service
    13      smtp                    RUNNING         Service
    81      reports                 RUNNING         Service
    17      policy-manager          RUNNING         Service
    34      directory-connector     RUNNING         Service
    37      wan-failover            RUNNING         Service
    47      wan-balancer            RUNNING         Service
    30      ipsec-vpn               RUNNING         Service
    31      openvpn                 RUNNING         Service
    16      tunnel-vpn              RUNNING         Service
    80      intrusion-prevention    RUNNING         Service
    42      configuration-backup    RUNNING         Service
    22      live-support            RUNNING         Service
    71      bandwidth-control       RUNNING         Streaming
    63      bandwidth-control       RUNNING         Surveillance
    55      firewall                RUNNING         Surveillance

    Using 10 as the # these are the only entries in there from today:
    Dec 27 12:49:26 localhost app-10: [AppBase] <> INFO Stopping web-filter [10] ...
    Dec 27 12:49:28 localhost app-10: [AppBase] <> INFO Stopped web-filter [10] ...
    Dec 27 12:49:32 localhost app-10: [AppBase] <> INFO Starting web-filter [10] ...
    Dec 27 12:49:32 localhost app-10: [AppBase] <> INFO Started web-filter [10] ...

    ETA: There is nothing in app-50.log for today.

    I did uninstall the Reports module and reinstall it just to try but it didn't change anything.

  8. #18
    Master Untangler
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    208

    Default

    The only thing I can find in any log when the exception happens is this from uvm.log which isn't very helpful to you most likely.

    Dec 27 13:42:30 localhost [UvmContextImpl] WARN Javascript Exception

    I can attach any logs which may be helpful as I'm at a loss.

    I also deleted the 6 months of data that I had stored up for reporting to see if that would help but it didn't.
    Last edited by jlficken; 12-27-2019 at 02:51 PM.

  9. #19
    Master Untangler
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    208

    Default

    I see this oddity where the grid doesn't show the category, however, the Details window does have it...weird.

    I'm going to give up for now though as I don't know what to try next.

    Screen.png
    Last edited by jlficken; 12-27-2019 at 02:50 PM.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO 3.6.0 PL2