Search:

Type: Posts; User: ntguru

Page 1 of 3 1 2 3

Search: Search took 0.01 seconds.

  1. Replies
    0
    Views
    1,817

    IP random issue part 2

    I originally posted this: https://forums.untangle.com/intrusion-prevention/42670-ips-randomly-stopping-working-without-alert.html. Basically, every so often IP would stop logging anything until I...
  2. Replies
    6
    Views
    2,010

    Today, unlocking, and checking and deleting email...

    Today, unlocking, and checking and deleting email (O365) using iOS Outlook generated two of the alerts. At roughly the same time, I did the same with my iPhone and it generated no alerts. She also...
  3. Replies
    6
    Views
    2,010

    Good point -- especially if it's a cheap web...

    Good point -- especially if it's a cheap web hosting site using host headers.
  4. Replies
    6
    Views
    2,010

    13.107.6.168 / sharepoint-df.com

    Hi everyone, recently my home Untangle has been logging web filter blocks for my significant other's iPhone:

    13.107.6.168 / sharepoint-df.com Phishing and Other Fraud

    It's happened a number of...
  5. I agree. It suggests that the reporting/logging...

    I agree. It suggests that the reporting/logging at least -- and perhaps more -- could easily be defeated by even a modest flood of suspicious traffic.
  6. For enabled IPS rules I have: a rule for known...

    For enabled IPS rules I have: a rule for known bad IPs (action set to enable block) in addition to the default low/medium/high memory rules (action set to recommended). Probably two months ago,...
  7. Thanks.

    Thanks.
  8. A bit more update: disabling and enabling the IPS...

    A bit more update: disabling and enabling the IPS app did not fix the behavior. Rebooting the appliance did.
  9. So an update: something is definitely weird with...

    So an update: something is definitely weird with the IPS module. I have made zero configuration changes recently to UTGW but it has suddenly gone from scanning after network rules to scanning...
  10. Please post back what you hear. Unfortunately,...

    Please post back what you hear. Unfortunately, testing/validating the status of IPS isn't the easiest thing.

    On a potentially related note, yesterday my U25 stopped passing traffic and wouldn't...
  11. That's why I was posting.... I was hoping someone...

    That's why I was posting.... I was hoping someone from Untangle or one of the Untangle experts would see this and post. I imagine there must be log files somewhere outside the normal UI that might...
  12. What HW is your home untangle running? Does it...

    What HW is your home untangle running? Does it have inbound port forwards?
  13. San, have you tried rebooting your U25x? I...

    San, have you tried rebooting your U25x?

    I also think the IPS itself is failing, not just the reporting.
  14. IPS randomly stopping working without an alert?

    I have a modest Untangle setup at home that is giving me issues. I'm running on a U25 appliance and the load is very low. Untangle is running in routed/NAT mode and has one inbound port forward set...
  15. Replies
    1
    Views
    3,499

    Have you tried rebooting your Untangle? I had a...

    Have you tried rebooting your Untangle? I had a similar issue after I turned on IPS scanning after network processing; ie, it seemed IPS was still pre-scanning not post-scanning. After rebooting,...
  16. Thank you. Updated config.

    Thank you. Updated config.
  17. DOH! Updated.

    DOH! Updated.
  18. Untangle Intrusion Preventi - limiting logging/alerts, only 80/443 are port forwarded

    Hi all,

    Have a couple networks/VLANs behind an Untangle gateway and need to port forward http & https (tcp ports 80 & 443) in to a web server. So we'd like to enable Intrusion Prevention. ...
  19. Replies
    8
    Views
    1,304

    Thanks to both of you. Updating this with more...

    Thanks to both of you. Updating this with more info for others who may search it later.

    I had added the IP alias of 1.1.1.172 to the ext interface before, but I think something wasn't right...
  20. Replies
    8
    Views
    1,304

    sky-night's suggestion of adding an additional...

    sky-night's suggestion of adding an additional condition of destination interface Ext appears to have resolved the outbound issue. That also made the inbound port forward work as expected. I'm not...
  21. Replies
    8
    Views
    1,304

    FWIW, I was following the Wiki for 1-1 NAT here:...

    FWIW, I was following the Wiki for 1-1 NAT here:

    https://wiki.untangle.com/index.php/1:1_NAT

    See my original post: on the untangle ext int, I've configured 1.1.1.170/29. Is there something...
  22. Replies
    8
    Views
    1,304

    Do you mean the GW of the test hyper-V server...

    Do you mean the GW of the test hyper-V server (ie, the guest)? If so, GW was 10.1.1.1 when using Untangle. When I tested with the EdgeRouter I switched temporarily to 10.1.1.2. To clarify, the...
  23. Replies
    8
    Views
    1,304

    Outbound NAT / Inbound PAT not working

    Hi All,

    I've got a /29 public IP range. Untangle (latest version) is my primary firewall/gateway -- let's pretend 1.1.1.170 and 10.1.1.1 internal. I've got a Ubiquiti EdgeRouter in...
  24. Replies
    4
    Views
    1,438

    I have a u25 appliance and with the 14.2 upgrade,...

    I have a u25 appliance and with the 14.2 upgrade, I suddenly stopped getting the daily reports. Then, very recently, I started getting ones quite a few days old at random and intermittent intervals....
  25. Replies
    2
    Views
    1,623

    So I'll answer my own question. I disabled IP...

    So I'll answer my own question. I disabled IP and the bump is gone. I'm assuming it must have been downloading new rules at 4am and then updating and processing them, or some other maintenance item.
Results 1 to 25 of 51
Page 1 of 3 1 2 3

SEO by vBSEO 3.6.0 PL2