Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Feb 2022
    Posts
    6

    Question Azure VPN Tunnel using Openvpn Access Server

    Ok guy, i gave up to fix this issue and now i will ask for your help.

    I have and VPN Tunnel with an OpenVPN Access server on Azure.

    The tunnel is up and from my local side i can comunicate with my azure VMs (Ping, RDP, SSH, all the good stuff)

    The problem is in the way back, from any machine in the azure side i cant communicate with my local network.

    Have any of you ever configured an VPN Tunner with azure that worked? If yes, can you give me a little help?

    I tried everything, configure routing in so many diferent ways in both sides that i cant even remember what i already tried.
    It's still working on the Local > Azure direction.

    Thanks for your help.

  2. #2
    Untangler
    Join Date
    May 2008
    Posts
    548

    Default

    Is the local network exported?

  3. #3
    Master Untangler
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Nanaimo B.C
    Posts
    787

    Default

    Do you mean when you rdp into the vm in Azure you can't see a printer or a device on the "local" network ?
    Started Youtube Channel, Have a question about Untangle Ask me : jason @ jasonslab.ca
    https://www.youtube.com/c/jasonslabvideos << Please like and subscribe, helps me out !!

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Feb 2022
    Posts
    6

    Default

    Quote Originally Posted by donhwyo View Post
    Is the local network exported?
    I'm not sure what you mean by that.

    Can you explain a litle bit?

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Feb 2022
    Posts
    6

    Default

    Quote Originally Posted by dashpuppy View Post
    Do you mean when you rdp into the vm in Azure you can't see a printer or a device on the "local" network ?
    No, in my local network i'm able to ping/access all the vms in Azure, but in my vms in azure i'm not able to ping/access my local network servers/computers.

    It looks like i am missing some routing rule, but i tried add the rules in many diferent ways in both sides with no luck.

    I will try to make a more detaled post about my environement and the configs.

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Feb 2022
    Posts
    6

    Default

    Ok Guys.

    Never mind, i found the problem.

    I had a filter rule that blocked the comunication and i had a bad config on the OpenVPN Access Server.

    Now everything works as planned.

    If possible this thread can be closed with no problem.

  7. #7
    Master Untangler
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Nanaimo B.C
    Posts
    787

    Default

    Quote Originally Posted by fabioteixei View Post
    Ok Guys.

    Never mind, i found the problem.

    I had a filter rule that blocked the communication and i had a bad config on the OpenVPN Access Server.

    Now everything works as planned.

    If possible this thread can be closed with no problem.
    Glad you got it all resolved, if I had some spare $$ id buy a azure subscription and try some of these things. Over time I guess.

    One thing in the works this year is to put a Untangle FW in the cloud and video the whole process & then connect clients to it, and show the full process.
    Started Youtube Channel, Have a question about Untangle Ask me : jason @ jasonslab.ca
    https://www.youtube.com/c/jasonslabvideos << Please like and subscribe, helps me out !!

  8. #8
    Untangler
    Join Date
    May 2008
    Posts
    548

    Default

    Quote Originally Posted by fabioteixei View Post
    I'm not sure what you mean by that.

    Can you explain a litle bit?
    I think you found it. Basically you need to tell the openvpn server what it shares.
    dashpuppy likes this.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO 3.6.0 PL2